Jakim narzędziem wycinałeś te bzdury?
Działa wyśmienicie, a w necie jest sporo tutek, jak poprawnie przefastrygować Windows przy uzyciu tego narzędzia.
Byłbym ostrożny wobec tego typu narzędzi
Też tak uważam. Trzeba uważać używając systemu operacyjnego Microsoftu
A tak na serio. Istnieją open-source narzędzia do czyszczenia systemu z tego całego syfu
Dodasz 2 słowa, w jakim zakresie? Co masz na myśli?
No tool który podrzuciłeś jest zamknięty, nie wiadomo czy instaluje nowego backdoora ale niecertyfikowanego od Microsoftu
A podasz jakiś przykład?
W domu ubu, w pracy fedora.
I nawet nie jestem jakimś wielkim fanem ubu, ani nie uznaję go za najlepsze distro. Zwyczajnie przyzwyczajenia i w miarę spoko repo.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się czy na nixos nie przejść.
Ktoś mi ostatnio mówił, że manager paczek z nixos-a mozna uzywac na innych distrach, także na Ubuntu
10 posts were split to a new topic: Dlaczego ktoś może nie chcieć korzystać z Ubuntu?
- Prywatnie: Fedora z GNOME
- Służbowo: Pop!_OS z GNOME 42
Można. Jest to popularne na SteamOS, ponieważ SteamOS jako dystrybucja atomowa nadpisuje zmiany użytkownika, które nie są w jego userspace, również instalowanie aplikacji spoza Flathub. Jeśli ktoś jednak potrzebuje coś czego w Flathub nie ma, to może użyć Nix :).
I use Fedora 41 z Gnome, tak wyszło ostatnio, choć jak będę mieć czas to prawdopodobnie wrócę do Plazmy. Na poprzednim PC Fedora z Plazmą. W latach 2016-23 najdłużej przesiedziałem na Archu i też wspominam dobrze.
Nigdy mi KDE nie podchodziło, chyba ze zbytniego podobieństwa do windosowych okienek, ale współczesne KDE pewnie jest inne od momentu kiedy próbowałem tego DE, czyli jakieś 10 lat temu