Dziś znajoma zaatakowała mnie o świcie informacją w stylu “q*wa j**ny home.pl. Na co go zmienić?” Ma 2 skrzynki mailowe i stronę na Wordpress, z którą eksperci Home nie potrafią sobie od kilku dni poradzić.
Możecie polecić jakieś polskie hostingi (potrzeba faktura z PL), które charakteryzują się tym, że działają i że mają działający support?
Do domen serdecznie polecam Spaceship (firma dziecko Namecheap).
Hosting strony może na jakimś tanim VPS z Serverhunter?
A hosting email raczej poleciłbym jakiegoś renomowanego dostawcę email, który pozwala na wpięcie customowej domeny, np. Proton
Zdecydowanie odradzam OVH – panel zbugowany (placeholdery zamiast tłumaczenia, ładuje 15 MB javascriptu), ceny nie są jakieś konkurencyjne, a support nie istnieje (iirc nawet trzeba wykupić pakiet Support Pro, żeby odpowiedzieli szybciej niż w 7 dni roboczych).
OVH ostatnio jednemu z moich klientów nagle zmigrowało bazę danych na nową wersję, i cała apka się rozwaliła. Nie było opcji cofnięcia migracji. Funkcja pobrania backupu nie działa. Jest tragedia ><
Jeżeli chodzi o zwykły hosting (FTP+Domena) to już od dawna nie hostuję w ten sposób, więc wypadłem z obiegu
Jeżeli zwykły hosting to OVH nawet może być, pod warunkiem że użytkownik nie będzie zaglądał co się dzieje w panelu admina, do domeny nawet niewielki darmowy FTP dają.
płatne certyfikaty SSL za 100 zł rocznie. Nazywają to imponująco nazwaSSL Premium, podczas gdy ich CA to odnoga Certum (nazwa wydaje certyfikat na domenę, a potem Certum go podpisuje swoim CA).
Nie wysyłają emailów o wygasaniu usług, aby potem kosić użytkowników na karach za odnowienie po wygaśnięciu
"
~ JP2
Wszystko co wyżej usłyszałem od JP2 oczywiście, to nie są moje słowa (widzicie znaki " – to jest cytat oczywiście). Gdybym to ja napisał to bym się przyznał, rzecz jasna. Pisma przedsądowe proszę kierować do autora tych słów.
Nigdy nie miałem okazji korzystać z nazwa.pl i biorąc pod uwagę ich wyczyny, raczej nigdy nie na to nie zdecyduję.
Oprócz wymienionych przez @xyz mamy też: