Wątek dedykowany HedgeDoc, lekkiej aplikacji self-hosted do tworzenia notatek markdown (i nie tylko) wraz z kooperacją.
Jak jeszcze pracowałem w ROOTBLOG, to napisałem recenzję: HedgeDoc - czyli nowoczesne pisanie wspólnych notatek z prywatnością
Próbowałem korzystać z tego, ale mi coś nie podeszło. Czy ta apka ma w ogóle folderowania notatek? Czym różni się od Joplina?
HedgeDoc uruchamiany jest w przeglądarce i jest nastawiony na publikowanie notatek, rozpowszechnianie oraz kooperowanie. Nie ma folderów, ale są tagi
Lubię, fajne narzędzie do wykorzystywałem podczas prezentacji na różnych spotkaniach offline
Sprawdza się jako alternatywa do Google Docs w wielu przypadkach. Fajnie, że jest oparte o Markdown, nie trzeba się bawić w wysiwyg-owe tańce połamańce.
Jednej rzeczy, której mi BARDZO brakuje jest możliwość zostawiania komentarzy. Jeżeli by to dodali, to byłby Google Docs Killer
Ha, nawet możesz wrzucić css, html i jsa i robić turbo interaktywne prezki
Ja właśnie chcę sobie to postawić na własnym serwerze. Mikr.us-a wykupiłem do tego nawet maksa 3.5
Tzn?
Spokojnie da radę. Ja początkowo miałem Hedgedoc na Raspberry pi3B+ I z kolegami używaliśmy jednocześnie w kilka osób - zero problemów
Wiem, po prostu nie chcę tego na moim produkcyjnym VPS’ie stawiać, więc sobie wykupiłem Mikrusa, przy okazji mam tam ip v6 - a 3 porty wolne ipv4 to wystarczy…
W Mikrusie można też wystawiać usługi na swoich domenach z użyciem Cloudflare Tunnels