Kupując usługi cyfrowe często wyrażamy zgodę na świadczenie usługi przed upływem 14-dniowego terminu odstąpienia od umowy. Czy sprzedawca może wymuszać zaznaczenie tej zgody?
ping dział @prawny
Nie powinien wymuszać, ale wiem, że w praktyce tak często jest. Zazwyczaj klienci nie chcieliby czekać z dostarczeniem treści cyfrowych przez 14 dni, a sprzedawca wychodzi z założenia, że wlaśnie klient chce od razu dostać, więc często wskazuje tę zgodę jako obowiązkową, bo prawda jest taka, że wielu klientow nie czyta treści prawnych i potem np. jak by nie zaznaczyli, to byłyby skargi, że nie dostali towaru…Jest to może słabe tłumaczenie, ale w praktyce czasem tak to wygląda. Formalnie jednak klient powinien mieć wybór, ale jak nie wyrazi zgody, to musi czekać 14 dni na otrzymanie treści cyfrowej.
Dzięki za odpowiedź. Właśnie wydaje mi się, że coraz częściej spotykam się, że zgoda jest wymagana. Rozumiem, że w większości konsumenci oczekują natychmiastowego dostępu do treści i najczęściej mi też na tym zależy, ale zdarzało mi się, że jednak wolałbym zachować prawo do odstąpienia.
Swoją drogą, chyba najlepsze rozwiązanie znalazła jedna księgarnia, gdzie zgodę udziela się dopiero w momencie pierwszego dostępu do treści, więc odpadają wszystkie problemy, że ktoś czegoś nie zaznaczył i nie ma dostępu do zakupionych treści.