Poradnik Nextcloud

Nie dziękuję (by nie zapeszyć), choć zapewne będzie mi potrzebne

@DanielJot I jak tam eksperymenty? :smiley:

1 Like

Zawirowania z pracą sprawiły, że znów delikatnie odpuściłem temat. Zamierzam do niego wrócić w czasie świąt. Będę dawał znać, jak tylko coś uda się zrobić.

1 Like

W takim razie czekamy na feedback! :slight_smile:

W końcu mogę napisać jakiś feedbeack. Po niemałych perturbacjach, które sprawiły, że administracja usunęła mój stary serwer i zastąpiła go nowym. Ponieważ wystąpił krytyczny błąd po próbie zintegrowania pakietu onlyoffice. Nawet nie wiem jakim cudem i jak tego dokonałem, ale dokonałem. W tzw międzyczasie mój ThinkPad trafił na serwis z powodu wentylatora, który brzmiał jak Romet komar, albo co najmniej helikopter mi2. Po tej całej serii niefortunnych zdarzeń wróciłem do konfiguracji nextcloud w taki sposo by zastąpić google. Jak na razie nie jest źle, udało się ustawić synchronizację zdjęć z telefonu, notatki. Teraz znów próbuję skonfigurować onlyoffice i znów nie daję rady.

Jaki Ci error wyskakuje z onlyoffice?

Problem polegał na tym, że nie potrafię określić prawidłowo ścieżki do dokumentów OpenOffice tzn adres onlyoffice docs. Na szczęście napisałem do pomocy technicznej i naprawili ten błąd. Wszystko już działa poprawnie. Teraz pozostaje mi konfiguracja OpenOffice,które mam zainstalowane na komputerze.

1 Like