pomysł: Podpis pod Keep Android Open?

Może warto spróbować być dodanym do sygnatariuszy?

Przy czym nie wiem czy już nie jest za późno, ale czemu by nie spróbować.

1 Like

Hej, jak najbardziej, aczkolwiek mamy teraz wiele pracy związane z innymi projektami. Sprawdzimy dzięki!

1 Like

@grupa-robocza-1 czy ktoś z Was ma chwilkę na sprawdzenie, czy można zgłosić się wciąż jako sygnatariusze?

Nie zostało nigdzie wskazane w jaki sposób możemy się zgłosić, ale jeden z sygnatariuszy (Software Freedom Conservancy) podaje:

“If you are a part of an organization outside of the ones who have already signed, we urge you to sign on and let our collective voices be heard.”
źródło

Nie ma też nigdzie info, że lista zamknięta czy coś, więc warto strzelić do nich maila na info@keepandroidopen.org

2 Likes

@arek właśnie tworzyłem wiadomość i też nie znalazłem informacji na temat tego, że nie można dołączyć, więc warto wysłać maila na podany adres :slight_smile:

2 Likes

Ok dzięki wielkie, napiszę :)_

1 Like

Poszło:

To the creators of the letter,

My name is Arkadiusz Wieczorek, and I am writing as Vice President of the Polish foundation “Internet. Time to Act!”, which advocates for the right to privacy and user control over technology in our country.

We have carefully read your open letter regarding Google’s mandatory developer registration policy, and we fully support its content. The concerns you raise about developer freedom, privacy, innovation, and the open nature of the Android platform resonate strongly with our mission.

If possible, we would be glad to join as signatories of your letter and to help amplify your message by sharing it further within our networks. Please let us know how we can formally add our signature.

Thank you for your dedication to protecting software freedom and a truly open Android ecosystem!

Best regards
Arkadiusz Wieczorek
Vice CEO of “Internet. Time to Act!” Foundation

4 Likes
1 Like

Myślę, że to co proponuje Google obecnie nie jest tragiczne, chociaż na pewno niewygodne dla użytkowników, którzy wiedzą co robią.

Pytanie tylko czy to nie jest pierwszy krok, żeby coraz bardziej przykręcać śrubę?

Zdecydowanie mamy tutaj do czynienia z EEE https://en.wikipedia.org/wiki/Embrace%2C_extend%2C_and_extinguish