Jakie są Wasze ulubione potrawy zza granicy?

Jak w tytule.

Ja przykładowo uwielbiam kurczaka w cieście w sosie słodko-kwaśnym :heart: :heart_eyes:

1 Like

W zasadzie cała kuchnia turecka – bez specjalnego nacisku na mięsa.
Kasza bulgur, ich ryż, cukinia, bakłażan. To wszystko w sosie pomidorowym lub oliwie… muszę kończyć, gdyż topię się od ślinotoku.

3 Likes

Ja raczej nigdy nie myślę, czy coś co jem, jest daniem zza granicy, czy nie. Skupiam się bardziej na składnikach, i też rzeczy, które jem, nie klasyfikują się jako konkretne dania o konkretnej nazwie. Raczej “mieszanka składników, które uznaję za zdrowe i sensowne, bez chwili pomyślunku o tym, czy to będzie smaczne, czy nie”. Jedzenie to dla mnie bardziej smutna konieczność, niż przyjemność :stuck_out_tongue:

:skull:

1 Like

To jest wspaniały ‘state of the mind’. Jak go kiedyś osiągnę, to dam znać.

1 Like

Jako weganin, to mogę powiedzieć że mój top to pad thai :smile:

2 Likes

Ja niestety lubię jeść… uwielbiam kuchnię włoską (różnego rodzaju ravioli z mięsem/serem, inna pasta), indyjską (mutton/chicken/prawns kadai, balti lub jalfrezi) i meksykańską (z rozrzewnieniem wspominam street food w Meksyku - tortille z mięsem i ich sosami, a w Puebli jadłam zarąbiste banany smażone na głębokim oleju :heart_eyes:). A, i jeszcze kuchnia bałkańska - cevapcici i do tego grillowane warzywa i ser szopski, albo bałkańska zupa z owoców morza. To popłynęłam :upside_down_face:

2 Likes

Łoo, ale to wszystko fantazyjnie brzmi!

Może zrobimy jakiś spinoff kulinarny :smiley:

2 Likes

I będziemy testować jak bardzo zamknięte są Thermomixy i czy można wgrać na nie Dooma xd

2 Likes

Internet Czas Zjadać

3 Likes

XD chyba kupię domenę

to jeszcze dodatkowe warianty Internet Czas zajadać :smiley:

2 Likes