Home Assistant

Wygląda cudnie! Jestem ciekaw tych zapewnień o 4x większej responsywności. Mam aktualnie bramkę sonoffa i mi trochę laguje, ale jest znośna i stabilna — więc chyba nie będę inwestował w nową. A o THREAD nie słyszałem dotychczas. Muszę przyznać, że nazwa dosyć niefortunna, ale może protokół obiecujący — nie wiem

Mam kilkanaście urządzeń Zigbee na bramce Sonoff na RPi3 i nie mam lagów :thinking:

być może to być związane z doborem kanału i baudrate

Ja mam 50+ urządzeń no i pewne lagi mam — i miałem też nawet, gdy urządzeń było mniej. Może trochę inaczej definiujemy lagi — chodzi o takie 300-1000ms opóźnienie w reakcji

U mnie to raczej jest instant (mam animacje rozświetlania przy włączaniu)

Może się komuś przyda

Już słyszałem o tej integracji kiedyś ale postanowiłem sprawdzić oglądając ten film. Działa lepiej od LocalTuya, bo nie wymaga wyciągania konta Developerskiego od Tuya. Niestety, nie mam 100% sukcesu w łączeniu urządzeń. Całkiem nowa żarówka LSC Smart GU10 z Action nie chce się dodać (niegdyś udało mi się ją połączyć przez LocalTuya, ale działała kilka dni). Natomiast udało mi się połączyć stare żarówki Gosund WB4, których 4pak niegdyś kupiłem za 6 dych. Te też kiedyś miałem w LocalTuya, ale wtedy była dostępna tylko paleta kolorowa i do tego wysiadła integracja po kilkunastu dniach. Tutaj mam wszystkie kolory, barwy itd. I faktycznie działa lokalnie – zablokowałem żarówkę na routerze, w iot.tuya widoczna jest jako Offline, a jednak w Home Assistant działa sterowanie.

1 Like

Nic się nie wydarzyło, wersja 2026.1 normalnie wyszła, więc git

1 Like