Gadgetbridge

Gadget Bridge

Alternatywna apka do eksploatacji urządzeń typu Wearable

:globe_with_meridians: https://gadgetbridge.org/
:github: Freeyourgadget/Gadgetbridge: A free and cloudless replacement for your gadget vendors’ closed source Android applications. See the list for supported devices. - Codeberg.org
:f_droid: Gadgetbridge | F-Droid - Free and Open Source Android App Repository
:scroll: Licencja AGPLv3

Z tego co wiem to @ak1 jestem świeżym użytkownikiem GadgetBridge :smiley:

To by się zgadzało, bardzo świeżym i zadowolonym! Jak się w końcu odgrzebię z bieżączki, to plan jest taki, żeby rzucić okiem odrobinę głębiej w apkę i w jej możliwości.

Chciałem zrobić podobny manewr na tablecie mojego syna (Samsung Galaxy Tab A7 z LOS + Amazfit Bip + GadgetBridge), ale wykoleiłem tablet przy próbie zmiany systemu, co opiszę w oddzielnym poście.

2 Likes

Arku, pamiętasz co tam trzeba kliknąć w GB, żeby sparował się z Amazfit Bip? Wypadło mi z głowy, a próbuję sparować zegarek syna.

Jakiś checkbox dotyczący BT w ustawieniach Mi Band 1/2

Jupi, sparowane i pracuje jak trzeba.
Dzięki! :grinning:

1 Like

Wrzucisz screenshota co to było dla potomnych? :slight_smile:

2 Likes

Z GadgetBridge korzystam chyba od 3 lat i miałem kilka sprzętów:

• Amazfit Neo
  • Amazfit GTS 2e
  • Fossil Hybrid HR
  • Casio G-Shock GBD-200 (aktualny zegarek)

Najlepszy z nich wszystkich był Amazfit Neo - integracja z GadgetBridge była najlepsza, a widzę, że ciągle się polepsza. Casio też działa OK, ale jednak brakuje mi kilku funkcji w samym zegarku. Fossila mam dalej ale nie używam, integracja nie jest pełna, brakuje chociażby pomiaru snu. Dlatego też pewnie niedługo poszukam czegoś nowego, ale właśnie pewnie pod GadgetBridge :slight_smile:

3 Likes